Macaronrecept i bilder

Här finns bilder som illustrerar en del, men inte alla, av receptpunkterna. Det fullständiga grundreceptet, steg för steg, hittar du här.

Mandelmjöl och florsocker i matberedaren

Kör mandelmjöl och florsocker i matberedaren (receptpunkt 3).

Vispa igenom blandningen.

Vispa igenom blandningen med en liten visp så att ev kvarvarande klumpar slås sönder (receptpunkt 4).

Koka sockerlagen till 118 gr.

Koka upp sockerlagen till 118 grader. (Starta vispningen av äggvitan i Hushållsassistenten samtidigt som sockerlagen nått upp till 108 grader) (receptpunkt 6).

Häll i sockerlagen i äggvitorna.

Häll sockerlagen i den vispade äggvitan i en tunn stråle (receptpunkt 7).

Jämn och blank italiensk maräng som bildar sega toppar.

Den italienska marängen ska vara helt jämn, blank och bilda bilda sega toppar när den är klar (receptpunkt 7).

Blanda i ev färg och essens.

Blanda i ev färg och essens. Pastafärger fungerar bättre än flytande karamellfärg (receptpunkt 8).

Hur man bakar macarons

Skrapa ner marängen i skålen med mandelmjöl- och florsockerblandningen (receptpunkt 9).

Hur man bakar macarons

Häll i 45 gr av den ovispade äggvitan i skålen (receptpunkt 9).

Hur man bakar macarons

Arbeta systematiskt ihop mandelmjölet med äggvitan och marängen. Använd runda tag från kanten och in mot mitten, vrid på skålen och börja om (receptpunkt 10).

Hur man bakar macarons

Smeten ska så småningom bli slät, blank och lavalik (receptpunkt 10). För denna smet har jag använt brun pastafärg förstärkt med lite röd.

Hur man bakar macarons

Här är smeten väl blandad men fortfarande för grynig och trögflytande. Lägg i lite mer äggvita (receptpunkt 10).

Hur man bakar macaroner

Fyll försiktigt på med små mängder av den kvarvarande mängden ovispad äggvita för att göra smeten mer lättflytande (receptpunkt 10).

Hur man bakar macarons

Smeten är nu blank, jämn och lavalik när den droppar från gummiskrapan (receptpunkt 10).

Hur man bakar macarons

Smeten är blank och jämn. Efter en kort stund flyter den ihop när man slutar röra (receptpunkt 10)..

Hur man bakar macarons

Använd en spritspåse med slät tyll. En påsklämma i änden underläggar så att smeten inte rinner ut medan man fyller påsen (receptpunkt 11).

Hur man bakar macarons

Ställ spritspåsen i en skål eller liknande som du kan haka fast påskanten i så är det lättare att fylla den. Skrapa ner macaronsmeten i spritspåsen (receptpunkt 11).

Hur man bakar macarons

Redo för plåten... (receptpunkt 11).

Hur man bakar macarons

Håll tyllen i 90 graders vinkel mot plåten, tryck lätt och avsluta med en liten knyck på handen. Ev toppar på kakorna flyter strax ut (receptpunkt 11).

Hur man bakar macarons

Strö över eventuell dekoration. I detta fall är det kakao (receptpunkt 12). Låt kakorna vila på plåtarna tills ytan har torkat och du kan peta på dem med fingret utan att de kladdar. Det tar kanske 10-15 min beroende på värme och luftfuktighet i rummet (receptpunkt 13).

Hur man bakar macarons

Ta bort papperet från plåten och låt macaronerna svalna, helst flera timmar innan du försiktigt skalar av papperet från macaronerna underifrån (receptpunkt 15).

Hur man bakar macarons

Gör fyllning, bred krämen på en macaron och lägg ihop med en annan macaron av samma storlek - så att du får en liten, delikat hamburgare (receptpunkt 16).

Annonser

1 kommentar (+add yours?)

  1. Niloofar Mordab
    Sep 25, 2015 @ 14:53:08

    tusen tack

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: